Synoquin EFA: porcvédő tabletta kutyáknak

Synoquin EFA, ami megelőzi a bajt

Az egészséges porcszövetekben a porc le-és felépülése egyensúlyban van. Ez mind az embereknél, mind a kutyáknál így van. Azonban, ha ez az egyensúly felborul, akkor idővel súlyos mozgásszervi panaszok jelentkezhetnek és sajnos a már kialakult porckopásnak és a vele járó arthiritisnek a kezelése egy életre szóló folyamat. A Synoquin EFA egy lehetőség arra, hogy megelőzzük ezt a visszafordíthatatlan bajt. Lássuk, miről is van szó. A porckopás és ízületi gyulladás nem egy, hanem számos különböző okra vezethető vissza. A porcok óvják meg a csontok végdarabján található ízületeket a súrlódástól. A porckopás esetén a porcréteg egyre mélyebb rétegekben kezd kopni, egészen a csont felszínéig. Ha ez megtörténik, akkor a csontok nem tudnak már súrlódásmentesek siklani egymáson, ami akár azt is eredményezheti, hogy a felszíneikről darabok válnak le. Ennek hatására az ízület üregében mozogva további gyulladást, fájdalmat idézhetnek elő.

Mikor van szükség Synoquin EFA porvédő tablettára?

A kutya, farkas őseihez hasonlóan „futó állat”, ami azt jelenti, hogy rendkívül mozgékony, tevékeny. Éppen emiatt ízületeik védelme legalább annyira fontos, mint a sajátunké. Az ízületi porckopás és az azzal járó ízületgyulladás nem csak a kutya korának előrehaladtával jelentkezhet. A nem megfelelő táplálási, tartási körülmények (hideg és nedves fekhely), a túlterhelés, a balesetek, kullancs csípés vagy örökletes betegségek mind közrejátszhatnak a kialakulásában. Az ízületi gyulladás jelentős mértékben rontja az életminőséget, és rendkívüli fájdalmakkal járhat. Leggyakrabban a csípő-, térd, váll- és bokaízületeknél jelentkezik. A Synoquin EFA porvédő tabletta adása javallott akkor is, ha kutyusunk nem mutat tüneteket, egészséges, nincsen ízületi problémája. A fiatal, de nagy testű kutyák különösen veszélyeztetettek, mert a növekedés következtében megnövekedik az ízületi terhelés. Azoknak a kutyusok, akiknél már beütött a baj, szintén érdemes Synoquin EFA porvédő tablettát adni, mert elősegíti a porcok felépülését és csökkenti a gyulladást.

Tehát, amikor arra leszünk figyelmesek, hogy kedvencünk már nem annyira aktív, lassabban mozog, nem szívesen fut a labda után, esetleg már felkelni is nehezére esik, nehézkesen ugrik le a kanapéról vagy megy le a lépcsőn, esetleg időnként sántít valamelyik lábára, nézessük meg háziorvossal, aki minden bizonnyal porcvédő tabletta szedését is fogja javasolni.

Mit tartalmaz a Synoquin EFA porcvédő tabletta?

Az ízületvédő szerek, így a Synoquin EFA porcvédő tabletta is, nem minősülnek gyógyszereknek, nincsenek mellékhatásai. Céljuk az, hogy hozzájáruljanak a kutyusok ízületeinek egészségéhez. Akár megelőzés céljából, akár már kialakult porckopás esetén sokat segíthet. A Synoquin egy igen egyedülálló összetételű tabletta, amely ötvözi magában a porcépítéshez és a gyulladás csökkentéséhez szükséges anyagokat. A Synoquin EFA megfelelő mennyiségben tartalmazza a porcépítés két alapelemét: a glükozamin-hidrokloridot és a kondroitin-szulfátot. A glükozamin-hidrokloridról érdemes tudni, hogy kevesebb sót tartalmaz, mint a glükózamin-szulfát (amely a legtöbb porcvédő tabletta első számú összetevője és gyakran magas vérnyomás eredményez). A Synoquin EFA porcvédő tabletta nem a megszokott cápaportok és zöldkagylóból kivont 2,3-kondroitin-szulfátot tartalmazza, hanem a legújabb kutatások alapján sokkal jobban hasznosuló, sertés eredetű 4,6-os izomert. A legnagyobb újdonság mégis az, hogy ez a tabletta természetes gyulladáscsökkentő is.  Komponense a N-acetil-D-glükózamin, amely a NSAID-kal (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drug ) szemben nem jár mellékhatásokkal. A Synoquin EFA porcvédő ezáltal hatékonyabb, mint számos másik tabletta. Felszívódása közel 99%-os és hatékonyságát klinikai tesztek is alátámasztják. Méret specifikus kiszerelése lehetővé teszi az egyszerű adagolást, ízesített tablettái pedig jutalomfalatként adhatók, megkönnyítve ezzel a gazdi feladatát.

Elég, ha a kutyusom Synoquin EFA porcvédő tablettát kap?

Erről kérdezzük állatorvosunkat. Ezeket a tablettákat könnyű megetetni kedvencünkkel, mert önmagukban is ízesek, de akár a tápjukba is belecsempészhetjük őket. Legtöbbször, ha a baj nem genetikai, akkor a kiegyensúlyozott étrenden és kellő mennyiségű mozgáson múlik, hogy kutyánk milyen egészséges. A Synoquin EFA porcvédő mellé, ha állatorvosunk is úgy véli, adhatunk még omega-3 és omega-6 zsírsavtartalmú halolaj kapszulát. Ügyeljünk arra, hogy elegendő mennyiségű C-, E-, B6-vitamint, cinket, szelént és mangánt kapjon. Szerencsére ezek már a legtöbb tápban megtalálhatóak. Ne várjunk addig, amíg már csak a műtét segíthet kutyánkon. A betegség időben való felismerése után az állatorvosunk segítségét kérve egy viszonylag jó, panaszmentes állapot fenntartható a megfelelő gyógyszerekkel, időskori tápokkal és kiegészítőkkel. A Synoquin EFA már bizonyított, nyugodt szívvel válaszuk kedvencünknek.