A karácsony slágere: a 3D műfenyő

Pont 3D műfenyő?

Igen! A karácsony talán legnagyobb kérdése a karácsonyfa kiválasztása. Ilyenkor egyébként is elég nagy a stressz az emberen, hiszen alig néhány hét alatt minden az ember nyakába szakad. Az ajándékok megvásárlása, a csomagolás, a rokonokkal való egyeztetés, a vacsora kérdése. És persze a fenyő. Az én ajánlásom a 3D műfenyő, ami a legbölcsebb döntés ezen a télen. Hogy miért, az máris kiderül.

A 3D műfenyő előnyei

Először a műfenyő előnyeiről általánosságban fogok néhány szót ejteni. Bizonyára mindenki számára egy dilemma, hogy egyáltalán műfenyőt válasszon-e karácsonykor. A legtöbb ember emlékszik a gyerekkorára, amikor a fenyő illatától illatozó szobában bontogatta az ajándékait a fa alatt. Ezt az érzést szeretnék újra átélni, de ma már sokkal több lehetőségünk van. A kivágott fenyők hamar elpusztulnak karácsony után. Ha tehetjük, semmiképpen ne ezt a verziót válaszuk, mert bár nagyon szép tradíció, kvázi egy élő növény halálát eredményezi a mi szórakozásunk. A száradó fenyő ráadásul hamar elkezdni hullatni a tűleveleit. A 3D műfenyő esetében, és persze általánosságban a műfenyők körében nincs ilyen probléma. A tűlevelek kellemetlen társai a karácsonynak, könnyen beleszúrnak az ember lábába. A fa egy idő után megritkul és csupasszá válik, számunkra pedig csak a takarítás marad. A szőnyegből kifejezetten nehéz elővarázsolni a lehullott darabokat, mert könnyedén belefúródnak a szövésbe, és így egy egyszerű porszívózás nem oldja meg a dolgot. Egyik hátránya még az élő fenyőnek a 3D műfenyővel szemben, hogy esetleg gyantát is találhatunk rajta, és a díszítés is kellemetlen élmény lehet a szurkáló levelek miatt. Így sokan ódzkodnak attól, hogy hogyan is oldják meg ezt a helyzetet. Tulajdonképpen már csak a tradíció tart minket az élő fenyő vásárlásánál, hiszen így a díszítés sem élvezetes, és a takarítás is kellemetlen feladat. Ami pedig valóban döntő értékű lehet a választás során, az az, hogy a műfenyőt gyakorlatilag egy életen át tudjuk majd használni, de ha nagyobb változatosságra vágyik valaki, akkor az néhány évente vásárolhat másik darabot. A fenyő nem olcsó mulatság, egy kisebb darab is több ezer forintos tétel, és akkor még csak az egészen aprócska fajtáról beszéltem. Ha élő fenyőt szeretnénk, de fontos számunkra a környezet egészségének a védelme, akkor a cserepes lehetőség is nyitott, azonban még költségesebb vállalkozás ez, mint a korábban említett darabok.

Mi a helyzet pontosan a 3D műfenyővel?

Talán feltűnt, hogy a 3D műfenyőt én tulajdonképpen a műfenyő szinonimájaként használom. Ez pedig nem véletlen. A 3D műfenyő a legjobb választás a műfenyők között. A 2d műfenyők, bár szépek, sokkal kevésbé élethűek, mint a 3D-s társaik. A tűleveleket mérnöki pontossággal formázták meg, ami miatt a fenyő maga akárcsak egy élő, úgy néz ki. Ennek köszönhetően a karácsonyi hangulat még életszerűbben jelenhet meg a mi életünkben is. Persze az élethűséghez az illat is hozzátartozik, de ezt könnyedén meg lehet oldani egy illóolajjal a fa alatt. A karácsonyi ebéd és vacsora illata pedig egyébként is belengi a lakást a karácsony hangulatával. Az élethűsége a 3D műfenyőnek pedig vetekszik a valódival. Azonban mégis meglesz az a megkönnyebbülés a díszítésben, hogy nem kell a szúró levelektől tartanunk.

A 3D műfenyő és a talpazat

Mindenki ismeri, milyen is egy talpba beleilleszteni egy fenyőfát. Méretre kell vágni a törzset, majd úgy elhelyezni benne a fát, hogy az ne billegjen, ne dőljön el, egyenesen álljon. Talán elsőre könnyű feladatnak tűnik, valójában több órás elfoglaltságot is jelenthet ez az apró feladat. Természtesen talpas élő fenyőt is vásárolhatunk, azonban a megfelelő helyen beszerzett, például a Dekortrend 3D műfenyő, kifejezetten gyártásilag van így tervezve. Lecsavarozni nem is kell a talpat az asztalba vagy a földbe, mert a műfenyő könnyű, és nem billeg, nem fog eldőlni egyenes talajon, ahogy azt az élő társa tenné.

Összességében a 3D műfenyőről

Összegezve tehát a műfenyőről elmondható, hogy élethűre megformázott, szerencsére nem is gyúlékony, ha LED égőket használunk hozzá. Illata bár nincs, de sokkal kevesebb a munka vele: nem szúr, nem potyog, nem billeg. Sokszor több színben is kaphatjuk, és ez nem csak a zöld árnyalatait jelenti, hanem egészen különleges színeket is magában foglal, mint az ezüst, a fehér vagy a pink. Extrém karácsonyokhoz, otthoni meghitt ünnepléshez és boltokba, iskolákba is ideális termék, ami hosszú ideig lehet a szolgálatunkra a minőség romlása nélkül, így egy műfenyő igazi befektetés, amivel nem csak a pénztárcákat kíméljük, de a környezetet is legalább egy kicsit védjük általa. Ha hosszútávú megoldást keres az ember, és nem szeretné, hogy a karácsony egy igazi stresszes időszak legyen, ahol aludni sincs ideje az embernek, mert csak egyik üzlettől a másikig rohangál a megfelelő ajándékok után kutatva, akkor jó helyen járunk, mert egy műfenyő máris nagy terhet vehet le az ember hátáról. Ha már most veszünk egy műfenyőt, máris sok stressztől kímélhetjük meg magunkat az elkövetkező évekre, hiszen már biztosak lehetünk abban, hogy a fenyő miatt nem kell aggódnunk, ez pedig máris nagy segítség abban, hogy az ünnep sikeres legyen.